Bahçeli:Genelde başarılıyız İzmir ve İstanbul da sorun var









MHP Genel Başkanı Bahçeli: İstanbul ve İzmir bizi aşağı çekti. Bu illerde alınacak puanlar partiyi Türkiye genelinde çok daha yukarılara taşırdı. Beklenen olmasa da sonuç başarılı.




MHP: Genelde başarılıyız, büyük kentlerde sorun var




MHP Genel Başkanı Bahçeli: İstanbul ve İzmir bizi aşağı çekti. Bu illerde alınacak puanlar partiyi Türkiye genelinde çok daha yukarılara taşırdı. Beklenen olmasa da sonuç başarılı.

MHP, 247 olan mevcut belediye sayısını 29 Mart 2009 yerel seçiminde 1’i büyükşehir, 9’u il olmak üzere 450’ye çıkardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yöneticileri, İstanbul ve İzmir’de alınan düşük sonuçların MHP’yi Türkiye genelinde aşağıya çektiği değerlendirmesi yaptı. Bahçeli, “Beklenen olmasa da bizim için başarılı bir sonuç” dedi.


Sandık takibiMHP, dün Adana başta olmak üzere seçim sandıklarını sıkı takibe aldı. Türkiye genelinde yüzde 16.1’lik oy olan MHP, 2004’te elde ettiği 3’ü il olmak üzere toplam 247 belediyeyi bu seçimde 450’ye çıkardı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Balıkesir, Kastamonu, Gümüşhane, Osmaniye, Bartın, Isparta, Uşak, Manisa ve Karabük dahil 9 il belediyesini alan MHP, 129 ilçeyi de kazandı. Bahçeli, dün ilk olarak Ankara’da önemli oy oranına ulaşan, ancak seçimi kaybeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’la görüştü. Yavaş’ı teselli eden Bahçeli, “Alırız diye umutluydum. Kaybettiğimize üzüldüm. Hayırlısı olsun. Geçmişte alınan oy oranlarına bakıldığında başarılısınız. Bu seçimden de, kendimize gerekli dersleri çıkararak hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesi yaptı.




AKP’nin adaletsiz uygulamalarından yakınan Yavaş ise Bahçeli’ye artık avukatlık mesleğine döneceğini iletti.Bahçeli, gün içinde partili kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP’nin yüzde 16.1 oy oranının beklenen kadar olmasa da başarılı görülebileceğini dile getiren Bahçeli, “AKP’deki düşüş ciddi bir ikazdır. AKP ve CHP’nin aldığı oylar dikkate alındığında MHP başarılı olmuştur. Vatandaş, AKP ve CHP arasında yürütülen ikili tahterevalli siyasetini bozmuştur. MHP’nin de iktidara yürüyen bir parti olduğunu söylemiştir. MHP emin adımlarla iktidara doğru yürümektedir” değerlendirmesini yaptı.


Bahçeli, MHP’nin genel oy oranını değerlendirirken, İstanbul’da yüzde 5.1, ve İzmir’de yüzde 7.1 oyun beklenen sonuç olmadığını belirtti. Bu illerden gelen sonuçların MHP’yi Türkiye genelinde aşağı çektiğine dikkati çeken Bahçeli, “İstanbul’da alınan yüzde 1’lik oy Türkiye genelinde MHP’yi 2-3 puan yukarıya çekerdi” diye konuştu. Bahçeli, bir tek ilçe dahi kazanılamayan İstanbul ve İzmir için önümüzdeki dönemde özel çalışma yapılması gerektiğine işaret etti.


Adana harekâtı



Bahçeli, Adana’da AKP’nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği bilgisi üzerine sabahın erken saatlerinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ı uçakla Adana’ya gönderdi.



Adana’dan dakika dakika bilgi alan Bahçeli, ‘AKP’nin oyununa gelinmemesi için’ yöneticilerden dikkatli olmalarını istedi.MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, halkın oyunu ipotek altına almak isteyen AKP’nin yaptığı sosyal yardımlar ve bütün devlet imkânlarına rağmen başarılı olamadığını söyledi. Paçacı, “Bu seçim sonuçlarına göre vatandaşın 3 uyarısı oldu. Birincisi; tek adam, tek parti iktidarına karşı sarı kart göstermiştir. İkincisi ‘muhalefeti güçlendireceğim’ demiştir. Ve son olarak Türk siyasetindeki ikili sistemi bozarak buna MHP’yi de eklemiştir.





Yani, ‘Sadece AKP ve CHP yoktur. İktidara MHP de ortaktır’ demiştir” diye konuştu. Paçacı, İstanbul ve İzmir’de beklenen oyun alınamadığını vurgulayarak, “Eğer alınsaydı MHP yüzde 20’nin üzerinde olurdu” diye konuştu.






MHP 1 Büyükşehir 9 şehir kazandı- Aytaç Durak (Adana-29.95)- İsmail Ok (Balıkesir-41.07)- Turhan Topçuoğlu (Kastamonu-49.33)- Mustafa Canlı (Gümüşhane-41.85)- Cemal Akın (Bartın-39.90)- Yusuf Ziya Günaydın (Isparta-38.67)- Ali Erdoğan (Uşak-39.57)- Cengiz Ergün (Manisa-38.74)- Rafet Vergili (Karabük 31.69)- Kadir Kara (Osmaniye-48.79)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.