Muhsin Reis'in son yolculuğuna onbinler katıldı










Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'nda toprağa verildi
Hayatını milli ve manevi değerlerin korunmasına adayan Yazıcıoğlu'nun naaşı Türk bayrağının gölgesinde defnedildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından önce dua için BBP Genel Merkezi'ne, ardından defnedilmek üzere Taceddin Dergahı'na getirildi.

Tabut getirilmeden önce on binlerce vatandaş, dergahın içerisinde bulunduğu parkı doldurdu. İzdiham ve sıcak hava nedeniyle fenalaşanlara ambulanslarda müdahale edildi. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin gelmesi beklenirken, Kur'an-ı Kerim okundu ve tekbirler getirildi. Cenazeye katılanlar zaman zaman sağ ellerinin işaret parmaklarını kaldırarak, hep bir ağızdan "Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber" diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun tabutunun getirilmesiyle defnedileceği bölgede yoğunluk izdihama dönüştü.

Yetkililerin 'sükunet' çağrıları işe yaramayınca BBP liderinin kızı kalabalığa seslendi: "Bugün bizim en güzel günümüz olsun. Allah rızası için sakin olun." Cenaze, görüntülenmemesi için, Türk bayrağının altında defnedildi. Kabre ilk toprağı Yazıcıoğlu'nun ailesi ve dava arkadaşları attı. Kabre toprak atanlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da vardı. Kabre Mekke ve Medine ile Türkiye'nin değişik illerinden getirilen topraklar konuldu. Cenazenin defnedilmesi sırasında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Yazıcıoğlu'nun el açıp dua eden sevenleri metanetini korurken yoğun kalabalık ve acıya rağmen sükunetin genel olarak sağlandığı görüldü.



Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, onbinlerin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe'deki cenaze namazına Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve birçok hükümet üyesi katıldı. Cenaze, Tacettin Dergahı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. İşte Ankara'da hayatı durduran Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreninden ayrıntılar:
İLK TÖREN TBMM'DE
Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu için ilk tören Meclis'te düzenlendi. Tören, her kesimden birçok eski ve yeni siyasetçiyi biraraya getirdi. Yazıcıoğlu için düzenlenen törende Meclis bahçesinde binlerce kişi toplandı. Törene 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm MHP Milletvekilleri,MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ve yönetimi,eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, TBMM Başkanvekilleri, kabine üyeleri, milletvekilleri, BBP yetkilileri ve çok sayıda BBP'li katıldı.. Bir çok yusufiyeli de gönüldaş Muhsin Yazıcıoğlu nu yalnız bırakmadı.

Törene katılan Doğu Türkistanlı bir grup, tören sırasında Doğu Türkistan bayrağı açtı. Meclis'teki törene gelen ilk lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Tören alanına saat 10.25'de gelen Bahçeli, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca törenin başlamasını bekledi. CHP lideri Baykal ise törene son anda yetişti. Törene katılan Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Burak ve kızı Firuze Yazıcıoğlu, kayınbiraderi ve Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ile diğer yakınları tören öncesinde taziyeleri kabul etti. Yazıcıoğlu'nun 15 yaşındaki oğlu Furkan Yazıcıoğlu tören boyunca babasının fotoğrafını taşıdı. Anne Fidan Yazıcıoğlu ise töreni sandalyede oturarak izledi.

54 yaşında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun karanfillerle donatılmış Türk bayrağına sarılı naaşı, saat 11.35'de TBMM'ye getirildi. Tören mangası tarafından naaşı tören alanına getirilirken Yazıcıoğlu'nun özgeçmişi okundu. Saygı duruşunun ardından tören yürüyüşü yapıldı. Tören yürüyüşü sırasında da Furkan Yazıcıoğlu, tören birliğinin önünde babasının fotoğrafıyla yürüdü. Törenin sonunda partililer tekbirlerle ve sloganlarla liderlerini uğurladı. Tekbir getiren ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan partililer, Yazıcıoğlu'nun naaşının arkasından yürümek isteyince protokol bölümünde zor anlar yaşandı. 9. Cumhurbaşkanı Demirel ve TBMM Başkanı Toptan ile diğer liderler korumalarının yardımıyla kabalalığın arasından çıkartıldı. Yazıcıoğlu'nun naaşının cenaze arabasına konması sırasında da bazı partililerin gözyaşlarına boğuldukları gözlendi. Meclis'teki törenin ardından Yazıcıoğlu'nun naaşı, Kocatepe Camii'ne götürüldü. Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camiine çıkan tüm yollar cenaze namazı için gelen vatandaşlarla doldu taştı.

1 yorum:

  1. ey koca reis sen gittin ama arkanda biraktıkların senin yolunda gitmeye yeminli Allah gani gani rahmrt eylesın.....

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.