pkk nın Gerçegi

PKK'nın bastığı Kürtler anlatıyor
Christian Science Monitor gazetesi, PKK'nın baskın yaptığı Kürt köylerinden olan insanlarla konuştu.
ŞIRNAK (ANKA)Christian Science Monitor gazetesi, PKK'nın baskın yaptığı Kürt köylerinden olan insanlarla konuştu. Türkiye'deki bütün Kürtlerin PKK'yı desteklemediğini belirten gazete, terör örgütünün daha önce öğretmenler, köy korucuları ve başka sivilleri de öldürdüğünü vurguladı.
Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör'ün Türkiyeli bir Kürt olduğunu ancak PKK'dan nefret etmek için her türlü sebebi olduğunu söylediği belirtilen haberde, 20 yıl önce silahlı PKK üyelerinin Güngör'ün amcasının evini ziyaret ettiği ve kendilerine yiyecekle beraber PKK'ya katılması için bir ya da iki çocuğunu vermelerini istediği kaydedildi.
“ASKER 5 DAKİKA GEÇ GELSEYDİ ÖLMÜŞTÜK”
Güngör'ün amcasının PKK'ya olumsuz yanıt verdiği belirtilen haberde, “O zamanlar bir genç olan Güngör, penceresinden köyü ateşe verdiğini ve 13 komşusunu öldürdüğünü izledi. Daha sonra teröristlerin ailesinin evini yaktığını belirten Güngör, “Güvenlik güçleri beş dakika daha geç gelseydi ölmüş olacaktık” dedi.
Güngör, “Teröristler Kürtlerin haklarını almak isterken kendi Kürt insanlarını öldürüyor. Eğer ayrı bir Kürt devleti istiyorlarsa neden sivilleri öldürüyorlar” diye konuştu.
PKK'nın 1984'ten bu yana 37 bin kişinin ölmesine neden olduğu belirtilen haberde, ölenlerin büyük bölümünün PKK üyesi olduğu ifade edildi.
“PKK'YA KATİLLER GİBİ MUAMELE EDİLMELİ”
Haberde PKK'nın öğretmenleri, köy korucularını ve daha pek çok sivili öldürdüğü, bu yüzden ABD ve AB tarafından terör örgütü listesinde olduğu vurgulandı. Haberde, ABD'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Joseph Raltson'ın bir süre önce “PKK'ya ABD dahil herkes tarafından katiller gibi muamele edilmeli” dediği aktarıldı.
Türkiye'nin 1990'lı yıllarda saldırılara yanıt olarak 3 bin kadar köyü boşalttığı belirtilen haberde, yüz binlerce insanın yerinden edildiği, işkence ve ölümlerin yaşandığı iddia edildi. Haberde 1999 yılında duran terör eylemlerinin son dönemde tekrar arttığı ve bunun sonucunda Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahale tehditlerinin gündeme geldiği kaydedildi.
Haberde, geçen hafta yakalanan dört terör örgütü üyesinin, sınır ötesi operasyon söylentileri nedeniyle terör örgütünün kampları boşalttığını söylediği belirtilen haberde, aynı teröristlerin Amerika'ya ait iki aracın kampa silah getirdiğini iddia ettiği hatırlatıldı.
“ŞIRNAK'TA TERÖR MİTİNGİNE 5 BİN ÖDÜL”
Mehmet Güngör'ün, 1987'de ailesine yapılan bu saldırının PKK'ya karşı bir nefretle büyümesine neden olduğunu söylediği belirtilen haberde, Güngör'ün bu nedenle köy korucularına katıldığı ifade edildi. Haberde Güngör'ün 9 Haziran'da Şırnak'ta teröre karşı bir yürüyüş düzenlediği ve bu yürüyüşe 5 bin kişinin katıldığı kaydedildi.
Söz konusu yürüyüşle ilgili konuşan Güngör, “Şırnak halkı PKK teröründen nefret ediyor. Şırnak küçük bir yer ama buna rağmen yürüyüşe çok sayıda insan katıldı” dedi.
Türkiye'de Kürtler ve Türklerin eşit haklara sahip olduğunu ve bir Kürt olarak herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadığını söyleyen Güngör, Kürtlerin (Türklerle) aynı bayrak altında yaşadıklarını söyledi. Güngör, PKK'nın ateşkes ilanlarının da yalan olduğu, örgütün gerçekte silah bırakmadığını ifade etti.
Şırnak'ta kısa bir süre önce bir şehit cenazesi olduğu ve cenazede Kürtçe ağıtlar yakıldığı belirtilen haberde, şehit er Burhan Yalçın'ın babası Yusuf Yalçın'ın, “Türk vatandaşları olarak evlatlarımızı ülkesini ve insanlarını koruması için yetiştiririz.” sözlerine yer verildi.
Haberde, Burhan Yalçın'ın Türk geleneklerine uygun şekilde şarkılarla askere gönderildiği ve askerdeyken evini aradığında “Kalbimiz ülkemiz için, vücudumuz da bayrağımız için kurban edilebilir” dediği ifade edildi.
ERDOĞAN'DAN TAZİYE MEKTUBU
Yalçın'ın şehit olmasının ardından ailesine pek çok resmi taziye mektubu geldiği belirtilen haberde, bu mektuplardan birinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “ateş düştüğü yeri yakar... Oğlunuzun ölümsüz ruhu hala ülkesini, bizleri koruyor” dediği belirtildi.
Burhan Yalçın'ın cenazesine 2 bin kişinin katıldığı ve bunun Şırnak'taki en kalabalık cenazelerden biri olduğu belirtilen haberde, ailesinin bir odaya Burhan için bir anı köşesi yaptığı, buraya bayrağını ve üniformasını koyduğu kaydedildi.
PKK'ya meydan da okuyan, şehit er Burhan Yalçın'ın babası Yusuf Yalçın, “Eğer kendilerini cesur sanıyorlarsa PKK'ya yüz yüze savaşmayı teklif ediyorum, intihar saldırılarıyla değil” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.