Muhsin Yazıcıoğlu’nun Hayatı



Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı siyasi mücadeleler ile geçti. Yazıcıoğlu, kazadan hemen önceki mitinginde 29 Mart seçim çalışmaları için "Devletten yardım almıyoruz ilk kez helikopter kiralıyoruz" demişti.


--------------------------------------------------------------------------------

İşte Yazıcıoğlu'nun siyasi mücadeleyle dolu yaşam öyüsü:

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. "O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak" sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için" bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'da ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur.

Muhsin YAZICIOĞLU, evli ve iki çocuk babasıydı..

6 yorum:

  1. TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN ALLAH TÜRK Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN

    YanıtlaSil
  2. SEN GİTTİN BİZ KALDIK BURDA REİS SENİ PEYGAMBER (S.A.S) KOMŞU ETSİN. BİZLER BURDA YÜREĞİMİZ YANIYO:... AMA SENİN SÖZDÜRMEDİĞİN O TÜRKLÜK IŞIĞINI SÖZNDÜRMEYECEĞİZ MÜCADELE EDECEĞİZ.. MÜCADELE EDECEĞİZ.. MÜCADELE EDECEĞİZ....

    YanıtlaSil
  3. ALPERENİM BU DAVA BU ÜLKÜ BU İMAN SENDEN REİSİM ÖZLEDİK GÖZLERİM SENİ ARIYOR KOCA REİS SEN GİTTİN BİZ SENİN IŞIĞINLA AYDINLANIP BU DAVAYI SENİN YOLUNDA SÜRDÜRECEĞİZ BİZE YOLDUN BAŞBUĞDUN SEN GİTTİN ÇİZDİĞİN YOLDA EMİN ADIMLARLA YILMADAN BIKMADAN CAYMADAN YÜRÜYECEĞİZ KOCA REİS

    YanıtlaSil
  4. BU ÜLKENİN BÖYLE DAVA ADMLARINA İHTİYACI VAR...ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN....

    YanıtlaSil
  5. Allah senin gibi vatansever cesur insanların sayılarını artırsın ve bu ülkeyi hiç boş bırakmasın. Allah makamını cennet etsin bu dünyada çektiğin sıkıntılar orada seni peygamberimize ve Allah a yakınlaştır sın.

    YanıtlaSil
  6. ADAM GİBİ ADAMDI REİSİMİZ..ALLAH RAHMET EYLESİN SELÇUKLULARIN SULTAN ALPASLANIN ÇİZGİSİ DOSDOĞRU BİR ÇİZGİ YOLUNDAYIZ REİSİM..FARUK

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.