Ozan Arif Şirin Wikipedia kimdir biyografi


Arif Şirin veya Ozan Arif, (doğum. 10 Haziran 1949, Alucra - Giresun,) Türk öğretmen, halk ozanı, şair, şarkı sözü yazarı ve bestekar.

Alucra'nın Yükselen köyünde dünyaya geldi. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaokulu Samsun'da tamamladı. 1970'de başladığı öğretmenliği 1979 yılına kadar sürdürdü. 24 Eylül 1980, 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.

Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandır. Söylediği türküler akıcıdır.

2007 yılının Eylül ayında, sözlerini yazdığı ve İsmail Türüt'ün seslendirdiği "Plan Yapmayın Plan " adlı şiirine yapılan bir klipte Hrant Dink'i öldüren ve azmettricileri olanları övmekten, suçu ve suçluyu teşvik etmekten kendisi hakkında soruşturma açılmıştır. Yapılan klip daha sonra yayından kaldırıldığı söylenmiştir fakat çoğaltımı halen çeşitli video sitelerinde sürmektedir. Şiirde bahsedilen Fatiha ve Yasin sureleri "Fatih Tuncel" ve "Yasin Hayal"'i temsil ettiği,"O gün böyle desinler" cümlesindeki "O gün" grubu Ogün Samast'ı temsil edilerek klibe konu edilmiştir. Kendisi ve türküyü seslendiren İsmail Türüt sözlerin bu şekilde anlaşılmaması gerektiğinin üstünü çizmişlerdir.

Özgeçmişi

Ozan Arif Giresun`un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949`da dünyaya geldi. Babası yörenin sevilen simalarından rahmetli Muharrem Çavuşun (Muharrem Şirin) oğlu Mehmet Bey, annesi Fatma hanım da, yine komşu köy Demirözü`nden aynı şekilde sevilen rahmetli Gençağa Eşkünoğlu`nun kızıdır.

Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Perşembe İlköğretim Okulundan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup yazları rençperlik yapan bir öğrenci idi. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun`da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur. Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun`da Devgeriş köyüne tayin oldu. 1972 yılında yine aynı köyde stajyerlik yapmakta olan ve ona ömrü boyunca en büyük desteği veren Süheyla hanımla evlendi. Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere dokuz yıl hizmet vermiştir.


EN İYİ ESERLERİ

ozan arif alt kimlik




İlgili aramalar: müzik - ozan arif kimlik -  ozan -   arif -   kimlik


OZAN ARİF SİZDEN VAZGEÇMEM






OZAN ARİF BU MEMLEKET BİZİM BU VATAN BİZİM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.