KOMÜNİZM İLLETİ VE pkk




12 Eylül öncesinde komünist örgütlere baktığımız zaman dikkati çeken hususlardan birisi de bölücü örgütlerle yaptıkları iş birliğidir. Komünist örgütler içerisinde 4'ü ölü 43'ü sağ Ermeni asıllı militan tespit edilmiştir. TKP/ML-Partizan 26 Ermeni militanıyla birinci sırayı, TKP 5 kişi ile ikinci sırayı, Acilciler ve Dev-Sol 2'şer Ermeni militanla üçüncü sırayı işgal etmektedirler. Komünistlerle çok yakın iş birliğinde olan diğer bir bölücü çalışma ise Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da bağımsız bir Kürt devleti kurmak olan Kürtçü-bölücü terörist faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerin ilk organizasyonu 1908'de İstanbul'da kurulan Kürt Teavün ve Terakki Cemiyeti'dir.
Bağımsız bir Kürt devleti kurmak amacıyla 1806'dan Cumhuriyete kadar 13 isyan, 1924'ten 1938'e kadar 25 bölücü isyan çıkarılmıştır. Bu isyanları Kürt Teali Cemiyeti, Hoybun Cemiyeti, Hive Cemiyeti ve Kürt Bağımsızlık Komitesi organize etmiştir. Bu tarihten sonra TİP, 1961 sonrası Doğu Mitingleri adı altında bölge halkını istismar etmiştir. 1969 yılında Doğu Devrimci Kültür Ocakları (DDKO) kurulmuş, bu dernek 16 Ekim 1970'de zararlı faaliyetlerden dolayı kapatılmıştır. Kapatılan bu derneğin devamı olarak 1974'de Ankara'da Devrimci Demokratik Kültür Derneği (DDKD) kurulmuştur. Bu örgütler önce halkın bazı sorunlarını istismar etmişler, daha sonra da bağımsızlık temasını işlemişlerdir. Bunlar, legal kuruluş olarak çalışmalarını yukarıdaki derneklerin dışında Devrimci Halk Kültür Derneği (DHKD), Devrimci Demokratik Gençler Derneği (DDGD) Anti-Sömürgeci Demokratik Kültür Derneği (ASK-DER) gibi derneklerle, Komal, Roja Velât, Kava,, Koral, Bora ve Yöntem yayın evlerinde sürdürmüşlerdir.
İllegal olarak Kava, Denge Kava, Tekoşin, Rızgârî, Ala Rızgârî, Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi (TKSP), Türkiye Kürdistanı Demokrat Partisi (TKDP), Kürdistan Ulusal Kurtuluş (KUK) ve Partiye Karkara Kürdistan (PKK) adlı örgütlerde faaliyetler göstermişlerdir.
Bu örgütlerin 12 Eylül'den sonra birçok militanı yurt dışına kaçmış, Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda, Fransa, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde ve bu ülkelerin himayelerinde Kürdistan İşçi Dernekleri, Kürtdistan İşçi Kültür Dernekleri, Kürdistan Demokratik Dernekleri, vb. adlar adı altında yuvalanmışlardır. Bugün militanların büyük bir kısmı Suriye- Irak-İran üçgeninde faaliyet ve eğitim göstermektedir. Bu örgütler aynı zamanda Kürt iş adamlarından haraç alma ve uyuşturucu kaçakçılığından gelir elde etme yoluyla kendilerine silah ve lojistik destek sağlamaktadırlar. 1984 yılından sonra bilhassa PKK çatısı altında bölge halkını sindirmeye yönelik köy basma, güvenlik kuvvetlerine pusu kurma, devlet malına zarar verme gibi faaliyetlere girişmişler ve bu faaliyetlerine hâlen devam etmektedirler.

Bugün bu örgüt, diğer örgütlere silâh ve cephane vermekte, buna karşılık onlara taşaron militanlık yaptırmaktadır. HEP, DEP gibi siyasal örgütler kurdularsa da bunlar yasa dışı faaliyetlerden dolayı kapatılmıştır.

1945'ten 1980'e kadar olan döneme baktığımız zaman komünist örgütlerin 1965'e kadarki dönemde propaganda, strateji ve taktik çalışmalarına ağırlık verdiğini, 1965-1970 arası öğrenci ve işçiler arasında örgütlendiğini, 1971-1979 arasında bazı devlet dairelerinde kadrolaşmaya çalıştıklarını ve bazı kamu kuruluşlarıyla fabrika, okul ve işyerlerini kontrol altına almaya çalıştıklarını, 1980'de ise şehir ve kır gerillâsı uygulamalarıyla kurtarılmış bölgeler tesisini ve devlet güçleriyle çatıştıklarını açıkça görmekteyiz.




Nitekim komünistler bu hedeflerini yerine getirmek için kendilerine karşı güç olarak gördükleri milliyetçi-ülkücü gençleri hedef seçmişler önce Ruhi Kılıçkıran' ı Site Öğrenci Yurdu'nda öldürmüşler, arkasından Dursun Önkuzu ve Yusuf İmamoğlu' nu öldürmüşlerdir.

Sadece ferdi öldürmeyle yetinmeyip Çorum, Kahraman Maraş ve Sivas'ta Alevî halkı provekte ederek, bir iç savaş sendromu yaratmaya gitmişlerdir. Fatsa, İstanbul ve Ankara'da kurtarılmış bölgeler kurarak bir nevî bağımsızlık ilân etmişlerdir. Bugün de öğrenci-işçi-memur kesimindeki örgütlenmeleriyle ve kurtarılmış bölgeler tesis etmeleriyle faaliyetlerine gizli, açık devam etmektedirler.

Türkiye,de Kanun dışı zollarla ve silâh zoruyla demokratik rejimi yıkmak isteyen örgüt ve grupların 12 Mart 1971'den sonraki durumları, gelişme ve bölünmeleri faaliyet şekline göre 3 gruba ayrılmıştır.
1-Şehir ve Kır Gerillacılığı
2-Silahlı devrim şartlarını gerçekleştirmek için yasa dışı örgütlenme
3-Türk halkını bölme ve kamufle edilmiş yasa dışı faaliyetler izleyen sayfalarda 12 Mart önce ve sonrası yapılanmaları hakkında genel bilgiler mevcuttur.
Adı
THKP-THKPC
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
Dev-Genç
Lider Kadrosu
Mahir Çayan, Ertuğrul Kürkçü, Ziya Yılmaz, Orhan Savaşçı, Yusuf Küpeli,Münir Ramazan Aktolga, Ulaş Bardakçı, Hüdai Arıkan, Necmi Demir, Bingöl Erdumlu, Sabahattin Kurt, Koray Doğan, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru,Nihat Yılmaz ve çevresi.
Adı
THKO
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
THKO
Lider Kadrosu
Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan, Hüseyin İnan, Cihan Alptekin, Sinan Cemgil, İbrahim Öztaş, Gülay Özdeş,Teslim Töre, Ergun Adaklı,Hasan Ataol, Niyazi Yıldızhan, Mustafa Yalçıner, Kadir Manga, Alparslan Özdoğan, Ömer Ayna, Nahit Töre, Fevzi Bal, Safa Asım Yıldız ve çevresi.
Adı
TİİKP
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
Profesyonel Devrimci Aydınlık Dergisi Grubu
Lider Kadrosu
Doğu Perinçek ,Ömer Özerturgut, Şahin Alpay ve çevresi
Adı
BİRİNCİ TASFİYECİLER
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
Profesyonel Devrimci Aydınlık Dergisi Grubu
Lider Kadrosu
Sandık cinayetini gerçekleştiren grup
Adı
İKİNCİ TASFİYECİLER=TKP-ML
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
Profesyonel Devrimci Aydınlık Dergisi Grubu
Lider Kadrosu
İbrahim Karakaya ve çevresi
Adı
DEMOCRATİC RESİSTANCE OF TURKEY
Faaliyet Alanı
Şehir ve Kır Gerillacılığı
12 Mart Öncesi Grubu
Ant Dergisi Grubu
Lider Kadrosu
Doğan Özgüden,İnci Özgüden ve çevresi
Adı
TÜRKİYE,AVRUPA VE FİLİSTİN GERİLLA ÖRGÜTLERİNDE TÜRK AŞIRI SOLUNU BİRLEŞTİRİCİ ÇALIŞMALAR
Faaliyet Alanı
Silahlı Devrim Şartlarını Gerçekleştirmek İçin Yasa Dışı Örgütlenme
12 Mart Öncesi Grubu
Sosyalist Aydınlık Dergisi Grubu
Lider Kadrosu
Mihri Belli ve çevresi
Adı
PROLETARYA PARTİSİ
Faaliyet Alanı
Silahlı Devrim Şartlarını Gerçekleştirmek İçin Yasa Dışı Örgütlenme
12 Mart Öncesi Grubu
Sosyalist Gazetesi Grubu
Lider Kadrosu
Hikmet Kıvılcım ve çevresi
Adı
TİP
Faaliyet Alanı
Türk Halkını Bölme ve Kamufle Edilmiş Yasa Dışı Faaliyetler
12 Mart Öncesi Grubu
TİP
Lider Kadrosu
Behice Boran

1 yorum:

  1. slm. gercekden super bir bilgi sahima tum turkiyenin bu yaziyi ve bilgileri okumasi temenimdir kim neymis ogrensinler arastiman icin sagolasin kardesim eline kalemine yuregine saglik insallah hedeflerine ulasamiyacaklar saygi ve selamlarimla.
    Gurbetci

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.