Kürt ün Soyu-Kürtlerin Soyu Türk




KÜRTLER TÜRK MİLLETİNİN BİR PARÇASIDIR..İSPAT

--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğini zor kullanarak bozmak isteyenleri, onlara yataklık edenleri, maddi yönden destekleyenleri, aynı amaçla siyasi faaliyet gösterenleri T.C vatandaşlığından çıkarmak, Kürt târîhini ders kitaplarına koymak ve Kürtlerin kökeniyle ilgili bilgi ve belgeleri halka sunmak, bu yaranın en keskin ilacıdır.
Bu maksatla, aşağıdaki yazı, Kürtler hakkında bir ön bilgi edinilmesi için hazırlanmıştır.
Kürtlerin Menşei :
Kürtlerin menşei hakkında, Târîhe, İlme ve akla aykırı birçok söylentiler mevcuttur. Bu söylentilerden, Bitlis’in Kürt emiri Şeref Han’ın 1576 yılında yazdığı ‘Şerefname’ isimli eserinde yer alan Kürtlerin kökeniyle ilgili hususları belirtelim:
1) Kürtler, üzerlerinden perde kaldırılmış cin taifesindendirler.
2) Oğuzlar İslâm dinine girdiklerini arz etmek üzere Bağduz adlı bir Kürdü Peygamberimize yollarlar. Çok çirkin olan bu Kürt ve nesli, Peygamberimiz tarafından lânetlenir ve soyunun dağılmasını söyler; işte Kürtler bu adamın neslinden türemiştir.
3) Kral Dahhak, şeytanın tavsiyesi üzerine sırtında çıkan yaraya her gün iki insan beyin sürermiş.İnsafa gelen cellat, öldürmesi lâzım gelen gençlerden her defasında birini serbest bırakırmış; onlar da dağlara giderlermiş. İşte bu dağlarda toplananlar Kürtlerin atalarıdır.
Diğer bir mesnetsiz yakıştırma da Kürtlerin MED soyundan geldiğidir. Bu yakıştırma
Kürdolojinin babası sayılan Minorsky tarafından öne sürülmüş ve İslâm Ansiklopedisinin Kürtler maddesine de böylece yazılmıştır. Zamanımızın Kürtçüleri de buna ilâveten, üzerinde kartal ile taç bulunan sözde Kürt bayrağının da Medlerin bayrağı olduğunu öne sürmektedirler.
Gerçek ise şudur:
Orhun Abidelerinden daha eski bir târîhe ait olan Yenisey Abidelerinin Elegeş taşının sekizinci satırında ‘Ben Kürt İlhanı Alp Urungu’yum, Altın (kemer) okluğumu bağladım belime...’ yer alan bu öz Türkçe ifade, Kürtlerin öz be öz Türk olduğunu belgelemektedir.
Macaristan’da yirmi beş tane Kürt isimli köy bulunmaktadır. Macar Türkoloğu Rasony, Macarca konuşan bu köylülerin Yenisey yazıtlarında bahsi geçen Kürtlerin soyundan olduklarını göstermiştir. Ayrıca Y.Blaxkoviç Çekoslovakya’da da Kürt isimli yer adlarının bulunduğunu ifade etmektedir. Demek oluyor ki bu izler: Avrupa’ya gelen Hun veya Avar Türklerinin içinde bulunan Kürt Türklerine aittir.
Hunlar Avrupa’ya geçerken Kafkaslar, Azerbaycan ve Sincar bölgesine birçok oba bırakarak ilerlemiştir. Bunlar da öz Türk olan, sarı saçlı- mavi gözlü Kürt boylarıdır.
Şimdi! Med’lerin soyundan olduklarını şiddetle savunan Kürtçülere soruyorum, Macaristan’a, Çekoslovakya’ya Med’lerin gitmesi mümkün mü? Eyer Med’lerden geliyorsanız, Yenisey Abidelerinin Elegeş yazıtlarının sekizinci satırında geçen ifadeyi nasıl izah edeceksiniz.
Aslında med’ler hakkında birkaç kral isminden başka elde mevcut hiçbir şey yoktur. Ufak-tefek bilgilerse komşu devletlerin belgelerinden edinilmiştir. Bu bilgilere göre Med’ler: Asya’dan gelerek önce Hazar Denizi ile Urumiye Gölü arasındaki bölgeye yerleşen, sonra Azerbaycan bölgesinde gelişen ve buradan da Doğu ve Orta Anadolu’ya yayılan ön Türklerdir.Prof.Dr.Şemsettin Günaltay bunların İskit (Saka) Türklerinden olduğunu ‘İran Târîhi’ isimli eserinde belirtmiştir.
İşte bu Med’ler M.Ö VII. yüzyıldan başlayarak 550 yılları arsında İran toprakları üzerinde bir devlet kurmuşlar ve Kral Astiyag zamanında (M.Ö. 585 – 550) Doğu Anadolu yaylalarına hakim olmuşlardır.
Daha sonra Anadolu’ya hakim olan Bizanslıların bunları bağırlarına bastığı söylenemez.
Çok daha sonraları başlayan Selçuklu akınları ve Malazgirt meydan Muharebesi neticesinde Güneydoğu Anadolu tamamen Artuklu Türklerinin egemenliğine geçmiştir.
Hısn-Keyfâ Artukoğulları ki bunlara Sökmenliler de deniliyordu.- Mardin Artukluları ve Harput Artukluları devletlerinden başka, Bitlis’i Başkent eden Dilmaçoğulları, Diyarbakır’ı başkent eden, ‘Diyarbakır Ata Bekleri’ ki bunlara İnanoğulları da denilmekteydi ve Sutaylar bölgenin Türkleşmesinde önemli katkılarda bulunmuş ve yöre halkı içerisinde bunların soyu bu güne kadar devam ede gelmiştir. Ayrıca Bölgeye hakim olan Karakoyunlu Türklerini ve Diyarbakır’ı başkent eden Uzun Hasan’ın kurduğu Akkoyunlu Türklerini de unutmamak lâzım; bu Türkmenlerin nesilleri de hâlâ, Kürtçe konuşan bölge halkının içerisinde varlıklarını sürdürmektedirler.
Bütün bunlardan başka şu an Kürtçe konuşanlar arasında yer alan öz be öz Türk olan oymaklarının toplam nüfusu da oldukça fazladır. Bu Oymaklar Şunlardır:
Celâli, Zolan, haydaran, Cibran, Sipkan, Kurt Baba Oymağı, Hormek, Çarıklı, Lolan, Badılı, Mihmatlu, kılıçlı, Dögerlü, Rişvanoğulları, Torunlu, Beritan, Çemişkezekli, Sökmenliler, Dulkadırlı, Eymür, İğirmidörtlü (yirmi dörtlü), Şeyh Hasananlar, Kureyiş, Mansur ve Karakeçeliler.
Elbetteki bu oymak, bu kadar değildir, çok daha fazladır. Fakat bizim gücümüz ana kaynaklardan daha fazlasını tespit etmeye yetmedi.
Kürtçülerin kendilerinden saydıkları Zaza’lara gelince:
İslâm Ansiklopedisinin ‘Kürtler’ maddesini yazan Rus Kürdoloğu Minorsky, Güran ve Zaza’ların kesinlikle Kürt olmadıklarını kaydetmektedir. Konunun uzmanları olan O.Mann, Davit Mc Kenze, Hoddank ve Prof. Kojima, zaza’ların Kürt olmadıkları gibi Zazaca’nın da Kürtçenin bir lehçesi olmadığını ortaya koymuşlardır. Zaten Zazalar da kendilerinin Kürt olmadığını söylemektedirler.
Mehmet Şerif Fırat, Mehmet Eröz ve Fahrettin Kırzıoğlu ise Zazalar’ın öz be öz Türk olduklarını delilleriyle beraber ispat etmişlerdir.
Güneydoğu illerimizin nüfuslarının büyük bir ekseriyetinin Arap olduğu ise inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Bu Arapların birçoğunun ana dilleri Arapça olmasına rağmen, hemen hepsi, Kürtçe konuşur ve kendilerini Kürt olarak ifade ederler. Bölgede bu Araplar gibi kendilerini Kürt kabul eden Ermeniler, Asuriler, Süryaniler ve hatta Yahudiler bile mevcuttur.
Irki yönden tam bir mozaiklik arz eden Kürtçe konuşan vatandaşlarımız arasında Med bulmak iğneyle kuyu kazmaktan beterdir.
Med olduklarını iddia eden Kürtçüler eyer iddialarında samimi iseler gider bir DNA testi yaptırırlar. Bu yolla, eyer Türkiye’de bir tane Med çıksın, onu biz arkeoloji müzesine koyar, kuş sütüyle besleriz.
Lütfen biraz samimi olalım, dünyada Med’mi kaldı. Onların bayrağı dediğiniz kartallı bayrak, Selçuklular’ın, Artuklular’ın ve Mengücekler’in de bayrağıydı.

‘Selçuklu kartalının Takıp kanatlarını;
Uçmaya alıştırdım, akıncı atlarını’

Kürtçüler, Selahaddin Eyyübi’ye de Kürt diyorlar. Târîhçi Faruk Sümer de Şah İsmâil’in Kürt olduğunu yazıyor. İşte üzerinde önemle durulması gereken nokta burasıdır.
Oysaki Eyyübiler’in bir Türk hanedanı olduğu Devletin kurucusu Selahddin Eyyübi’nin kardeşlerinin isimlerinden anlaşılmaktadır. Bu isimler şunlardır. Turan, Tuğtekin, Börü. Ayrıca bunların yeğeni Karakuş enişteleri Muzaffereddin Gökbörü’dür.
Bir belge, bir delil de, devrin şairlerinden İbn Senaülmülk’ün Haleb’in Selahaddin Eyyubi tarafından alınması üzerine yazdığı methiyedir. Bu şiirin iki mısrasının Türkçesi aynen şöyledir:
‘Arap Milleti, Türklerin devletiyle yüceldi/ Ehl-i Salip (Haçlı) dâvâsı Eyyübün oğlu tarafından perişan edildi.’
Bu durum karşısında akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin, Eyübiler’in Türk olduğunu inkar etmemesi gerekir.
Büyük târîhçimiz Faruk Sümer, (Safevi Devletinin Kuruluşunda Anadolu Türkmenlerinin Rolü ) isimli kitabında ‘ Şah İsmail’in Fîrûz Şah adlı Sincar’lı bir Kürd’ün neslinden geldiği şüphe götürmez bir şekilde ortaya konulmuştur.’ Demekte ve birçok kaynak göstermektedir.
Oysaki, Şah İsmâil’in Türkçe konuştuğu, Türkçe şiirler yazdığı bilinmekte ve bu şiirleri bugün dahi türkü olarak söylenmektedir.Kürt kelimesi de Türkçe’den başka hiçbir dilde hatta Kürtçe’de bile kullanılmamaktadır. Bu nedenle, bir şahsın Kürtçe bilip-bilmediğini sorarken, aklımızda kaldığı kadarıyla, ‘Kırmançi nizanni’ diye sorulmakta ‘Kürtçe Nizanni’ diye sorulmamaktadır.
Kürt kelimesi, ‘Divan-ı Lügat-ıt Türk’ isimli sözlükte ‘Kayın Ağacı’ olarak geçmekte, Kıpçak Türkçe’sinde ise ‘Ayva’ anlamına gelmektedir. Anadolu Türkçe sinde de bu kelime sertleşmiş kar anlamını taşmaktadır.
O halde yukarıda da belirtildiği gibi Kürt isimli bir Türk boyu vardı ve Selahddin Eyyübi de Şah İsmâil de bu boydandı. Diğer ırklar ise gerek ekonomik, gerek siyasi yönden bu Türk boyu olan Kürtlerin etrafında kümelenmişlerdir. Bunun ispatı da dildir.
Petersburg Akademisinin hazırladığı Kürtçe-Rusça-Almanca lügat kitabında Kürt dili çeşitli tesirler altında kalmış bir kelimeler karışımı olarak kabul edilmiş ve buna ait bir istatistik verilmiştir. Bu istatistiğe göre, Kürtçe şu kelimelerden meydana gelmiştir:
3080 kelime Türkçe ve eski Türkmence’den.
2000 kelime yeni Arapça’dan ( Türkçe’de de kullanılmaktadır)
1240 kelime Zend lisânından.
1030 kelime yeni Farsça’dan
370 kelime eski Pehlevice’den.
220 kelime Ermenice’den.
108 kelime Geldanice’den.
80 kelimenin ise menşei tespit edilememiştir.
Hart isimli İngiliz bilginine göre: İslâmiyet’ten önceki Kürtçülüğe ait bir bilgi bulunamayıp, sonraki bilgiler de Türk idaresinden başka bir şey değildir. Siyasî ve ideolojik maksatlarla ‘Kürt’ adı ve milliyeti altında birleştirilmek istenen kabileler, aslında dört büyük kola ayrılmaktadır: Kurmanç’lar, Lûr’lar, Kalhur’lar ve Gûran’lar. Bu dört kabile zümresi de birbirinin konuştuğunu anlamamakta ve dört ayrı dille konuşmaktadırlar.
İşte bütün bu gerçekler:
‘Türk Milliyetçiliğinde Kürt vardır; fakat Kürt Milliyetçiliğinde Türk yoktur’ diyen, Sayın Mehmet Gül’ün, yerden göye kadar, haklı olduğunu ortaya koymaktadır.


bu da size kapak olsun!

10 yorum:

  1. helal sizlere bu sitede aradıgım tüm bılgıler ve haberler mevcut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU BİLGİLERİN TÜMÜ YALANDIR SELAHADİN EYÜBİ DE KÜRTTTÜ ZERDÜŞT İNANCINA GÖRE ZERDÜŞTLER TÜRKLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLECEKLER ANCAK TÜRKLER HER NEDENSE ZERDÜŞTLÜĞÜ SEÇTİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR BİR ARAP ŞAİRİNE GÖRE KÜRTLER AMİLİN OĞLU AMİRİN OĞLU KÜRDÜN SOYUNDAN GELMEKTEDİRLER BAZI ALİMLERE GÖREYSE KÜRTLERİN SOYU HZ İSMAİLE DAYANMAKTADIR VE GÖRDÜĞÜNÜZ ÜZERE SEYİTLERDE GENELLİKLE KÜRTLERİN İÇİNDEN ÇIKIYORLAR SEYİT NEDİR SEYİT HZ MUHAMMEDİN SOYUNDAN GELENE DENİR

      Sil
  2. ben kürtüm türkiye vatandasıyım hatta soyum itibariyle türk üm dtpye oy verenlerın ellerı kırılsın OYLAR MHP YE

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılmaktayım.
    Kapak olsun.. Kürt-Türk apayrıdır yalanıyla bizi uyutmaya çalışanların Allah belasını versin..

    YanıtlaSil
  4. Kürt Türk Kardeştir pkkdtp Kalleştir.

    YanıtlaSil
  5. tebrikler sorun çözülmüştür yurtta sulh cihanda sulh

    YanıtlaSil
  6. turk kurt kardesdirde neden haklari kisitlidir cogu turkce bilmiyolar kardes isek bizlerle ayni hakki almalari lazimdir NE MUTLU TURKUM diyene afyonlu

    YanıtlaSil
  7. Bence kürtlerin bir kisminin Türk boyundan olmalari mümkündür.Ama.... büyük bir kismin diger irklardan yani Asur, Arap, Iran ve özelikle Ermenilerden olusan bir gurup oldugu süphesizdir.Tarihte iz birakamamislardir, eger öyle olsa idi bu gün bu tartismalar olmazdi,gerek ten renkleri gerekse sac,bakis,ve yüz hatlariyla birkin bizi,hic bir Türk tipine(bunlarin icinde orta asya Türk Cumhuriyetleri de dahil)benzememektedirler.... Bence cok kücük bir gurup Türk boyundandir malesef onlarda bunun farkinda degillerdir

    YanıtlaSil
  8. peki kürtler türk ise neden bu kadar düşmansınız neden sevmiyorsunuz neden kötülügünü istiyorsunuz kardeş diyorsanız ?

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler güzel bilgiler bunlar tarihin videosu her şeyi gösteriyor.

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.