Milliyetçi Hareket Partisi Malatya belediye başkan adayı Cumali Ünaldı, projelerini anlattı.


Milliyetçi Hareket Partisi Malatya belediye başkan adayı Cumali Ünaldı, seçilmesi halinde yapacağı projeleri sivil toplum kuruluşlarına anlattı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret eden Ünaldı, çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye başkan adayı Cumali Ünaldı, Malatya'yı değerlerinin farkında olan zengin bir kente dönüştüreceklerini söyledi.

Ünaldı, Türkiye'de işsizlik oranının 11,5 olmasına karşılık bu oranının Malatya'da yüzde 21'e ulaştığını, kentin çok sağlıksız bir yapılaşma içinde olduğunu anlattı.

Batıda Tavşantepe mevkisinden doğuda PÜTÜRGE kara yoluna, Yeşilyurt ilçesinden Battalgazi ilçesine kadar olan bölgenin master imar planını hazırlatacaklarını aktaran Ünaldı, ''Bu alana merkez ilçe, Yeşilyurt ve Battalgazi de dahil 3 ilçe, 13 köy ve 14 belde de dahil olacak. Malatya'yı büyük şehir ve bütün şehir yapacağız, değerlerinin farkında olan zengin bir kente dönüştüreceğiz.'' dedi.

Esnafın ciddi ekonomik sorunları olduğuna işaret eden Ünaldı, ''Bir esnaf dergisi çıkaracağız. Bu dergiyi bayilere dağıtacağız. Bu yolla halka ulaşmasını sağlayacağız. Esnaf indirim ya da kampanyalarını bu dergide anlatacak. Malatya'nın trafik sorununu çözeceğiz. Yan yollar açarak trafiği rahatlatacağız. Kentin dışında çevre yolları açacağız. Çağdaş otoparklar kuracağız.'' diye konuştu.

Ünaldı, Malatyaspor'u kimseye muhtaç olmayacağı ekonomik bir yapıya kavuşturacaklarını vurguladı.

1988'de Malatyaspor'un as başkanlığını yaptığını belirten Ünaldı, ''Malatyaspor'u Süper Lig'e çıkaracağız. Ve kimseye muhtaç olmayacağı ekonomik bir yapıya kavuşturacağız. Hiç kimseden para istemeyeceği bir ekonomik yapısı olacak.'' şeklinde konuştu.

Cumali Ünaldı, belediye bünyesinde 50 bin kişinin istihdam edileceği bir fabrika kuracaklarını söyledi. Ünaldı, önemli bir proje hazırladığını belirterek, bu projenin sadece kayısı ve diğer meyvelerle 50 bin kişiyi istihdam edecek bir proje olduğunu kaydetti.

Ünaldı, şöyle konuştu: "Kayısı ve diğer meyvelerin ürünlerini üretip bunları yurt dışına satacağız. Malatya dünyadaki kuru kayısının yüzde 85'ini üretiyor. Ancak bundan 250 milyon dolar kazanıyor. 250 milyon dolar da 60 bin aile arasında paylaşılıyor. Benim projemde 1.5 milyar dolar kazanılacak. Ve 50 bin yeni istihdam sahası oluşturulacak.''

Kayısı ve diğer meyvelerin üretiminde ve onların yan sanayilerinde insanların istihdam edileceğini belirten Ünaldı, ''Ambalaj için karton ve alimünyum lazım olacak. Bütün yan sanayileriyle birlikte 50 bin kişi istihdam edilecek. Bu fabrikaları Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketine kurduracağız'' ifadesini kullandı.

Kurulacak fabrikalarda herkesin yaptığı işin yapılmayacağını ifade eden Ünaldı, ''Herkes sucuk yapıyor. Sucuğu zaten Türkiye'de birçok yer yapıyor. Bizim sucuk diye bir meselemiz yok. Ama kayısı ile meselemiz var. Kayısıyı çözmeden hiçbir şeyi çözemeyiz Malatya'da.'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.