KIBRIS IN BOZKURTLARI:BURASI KKTC, BEĞENMEYEN GÜNEY'E DEDİ


Ulusal Direniş Konseyi adına Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı: "Türkiye ile KKTC'nin iş ve güç birliği engellenemez." Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde...

"Ana vatana sevgi ve bağlılık" eylemi düzenledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde "Ana vatana sevgi ve bağlılık" eylemi düzenledi.

Büyükelçilik önüne gelen kalabalık, geçen hafta, üç siyasi partinin, polis sınavında meydana gelen gelişmelerden "Türkiye'nin sorumlu olduğu" iddiasıyla Büyükelçilik önünde yaptığı eylemi şiddetle kınadı.

Ulusal Direniş Konseyi adına Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Vural Türkmen, burada Büyükelçi Şakir Fakılı'ya hitaben yaptığı konuşmada, bunların asla Kıbrıs Türklerini temsil edemeyeceğini vurguladı ve

Türkmen, "Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta varoluş mücadelesini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin çatısı altında egemen varlığını sürdürme savaşımının garantörü, dün olduğu gibi bugün de ana vatanımız Türkiye'dir. Gelecekte de böyle olmaya devam edecektir. Dış çıkar çevreleri ve nemalandırıldıkları işbirlikçiler bu güveni asla sarsamayacak, ana vatan ile yavru vatanın iş ve güç birliğini engelleyemeyeceklerdir." dedi.

26 dernek, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri ellerindeki karanfilleri Büyükelçiliğin giriş kapısına bırakıp, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.