BAŞBUĞ'UN UNUTULMAZ KABE ANISI



Başbuğ Alparslan Türkeş 1976 yılında kalabalık bir heyetle hacca gitti. O zaman Başbakan Yardımcısı olan Türkeş’e çok özel bir hediye verildi... Başbuğu bizzat Suudi Kralı ağırladı. Bayramın birinci günü...
düzenlenen seremoni ile Kabe’nin içi açılarak, saygın insanların içeri girmesine izin veriliyordu. İçeri giren özel konuklar ise orada dua edip Kabe’nin iç temizliğini yaparlar. İşte kendisine böyle bir imkan verilince heyecanlanan Başbuğ Alparslan Türkeş kendisine sunulan özel bir süpürge ile Kabe’nin içini süpürür. Bu dünyada çok az insana nasip olmuş bir ayrıcalıktır. Türkeş o süpürgeyi Türkiye’ye getirir.Başbuğ'un oğlu Tuğrul Türkeş'in ağzından o unutulmaz Kabe anısı:
1976 yılında beraber hacı olduk. Şeytanı beraber taşladık. Kalabalık bir heyetle gittik hacca. O zaman babam Başbakan Yardımcısı’ydı. Suudi Kralı bizi ağırlamak istedi. Bayramın birinci günü onlarda bir seremoni var. Kabe’nin içini açıyorlar ve kendi saydıkları insanlara izin verip içeri alıyorlar, orada dua ediyorsun ve içini temizliyorsun. Bize de böyle bir imkan tanıyacaklarını söylediler. Biz çok heyecanlandık, mutlu olduk. Kabe’nin içene girip, orayı temizlemenin bir insana nasip olması muazzam bir duygu. Rahmetliyle birlikte içeri girdik. Özel bir süpürge ile Kabe’nin içini önce Rahmetli Türkeş. sonra da ben süpürdük. Dünyada çok az insana nasip olmuş bir olaydı bu. O süpürgeyi de daha sonra aldık ve Türkiye’ye getirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.