Liderden sert tepki




MHP lideri Bahçeli, TRT'nin Kürtçe yayna başlamasına sert tepki gösterdi. Bahçeli'ye göre "Milli devlet yapısı ihanete uğrayarak arkadan hançerlendi. Başbakan PKK'yı kürtçe selamladı."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Bahçeli, TRT'nin Kürtçe yayna başlamasına sert tepki gösterdi.
DİL MİLLİ KİMLİĞİMİZİN VE KİŞİLİĞİMİZİN OMURGASIDIRMilliyetçi Hareket Partisi, ortak dil ile milletleşme arasında kaçınılmaz bir tabii bağ olduğunu düşünmekte; müşterek bir milli dilin mevcudiyeti ile toplumsal dayanışma ve birlikte yaşama arzusunun devamı arasında doğrudan ve yakın bir ilişkinin olduğuna inanmaktadır.
Milli dil ile milli varlık ve milli beka arasındaki bağın kesintiye uğraması, tahrip edilmesi milletlerin geriye dönüşünü kaçınılmaz kılacak, bir arada yaşayabilmenin asgari müştereklerinin en önemlisini ortadan kaldıracaktır.
Bu itibarla lehçeler, ağızlar, alt dil grupları yalnızca kültürel hatıralar olarak saygı ile anılmalı, ana dil olarak hürmetle karşılanmalı ancak esas olanın üst dile doğru doğal bir yükselişle bütün toplum fertlerinin bir dilden güç ve ilham almalarını sağlamak olmalıdır.
Dil bu itibarla üzerine kültür ve uygarlıklar inşa ettiğimiz muhteşem eserlerin ve toplumsal varlığımızın temelini teşkil eden alt yapı kurumu, bireysel ve milli kimliğimizin ve kişiliğimizin omurgasıdır.
KÜRTÇE TV, MİLLİ DEVLETİN, HÜKÜMET ELİYLE İHANETE UĞRAMASIDIRBu açıdan anadilde yayın ve eğitim gibi talepler konusunda bölücü mihraklar, Avrupa dayatmaları ve AKP tavizleri arasındaki uyum ve anlayış birlikteliği bizim için hiç de şaşırtıcı olmamıştır.
Nitekim, terör örgütünün 2002 yılında kabul edilen siyasallaşma stratejisinde "Kürt kimliğinin tanınması kapsamında yerel dilin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması" birinci öncelikli hedef olarak ortaya konulmuştur.
Bu şekilde ilk köprübaşı tutulmuş, aradan geçen altı yıl içinde bu konuda daha ileri adımlar atılması için her zorlama yapılmış ve nihayet 1 Ocak 2009 itibariyle bir kamu tüzel kişisi olan TRT'nin Kürtçe yayına başlaması noktasına gelinmiştir.
Bize göre bu tarih itibariyle milli bir devlet yapısı hükümet eliyle ihanete uğrayarak arkadan hançerlenmiş ve ölümcül bir darbe almıştır.
BİZ TÜRKÇE KONUŞUP, TÜRKÇE SÖYLEYİP, TÜRKÇE DÜŞÜNMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Milliyetçi Hareket'in bu konuda söyleyeceği şudur:
Kim, özel hayatında anadiliyle konuşmak istiyorsa konuşsun. Buna engel olacak hiç kimse yoktur. Saygı duyarız.
Ancak biz, Türkçe konuşup, Türkçe söyleyip, Türkçe düşünmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.