Aşık Sefai kimdir wikipedia


Âşık Sefai asıl adı Ayhan, soyadı Akyüz'dür. Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Tepeköy'de, 1956 yılında doğmuştur.
Yüksekokul mezunu olan âşık evli ve iki çocuk babasıdır.Şiirlerini sazı eşliğinde söyleyen Aşık Sefai mahlâsını Meydanî vermiştir.
Şiirleri çeşitli yayın organlarında yayımlanan Sefaî çeşitli yarışmalara katılmış ve ödüller almıştır. Şimdiye kadar Altı adet albümü çıkartmıştır.

Aşık Sefai nasıl Meydanî'nin çıraklığını yapmış ve mahlasını ondan almış ise,kendisinin de yetiştirdiği sanatçılar günümüzde milyonlara hitap etmektedir.

Başarılı ve insan odaklı yaşantısında mütevazılığı ile dikkat çeker Aşık Sefai. Gerek televizyon programlarında,gerekse adım adım Türkiye'yi gezdiği konserlerinde bu özelliği hemen göze çarpar. "Ben"likten Allah'a sığınan,hep biz diyen Aşık Sefai her konuda olduğu gibi mütevazilik konusunda da örnek alınması gereken bir şahsiyettir.

Seslendirdiği eserlere bakıldığı zaman buram buram "İlahi Aşk" koktuğu hissedilir.
Türk-İslam Ülküsünü motif motif eserlerinde işleyen Aşık Sefai,"Ayşem" şiirinde; Bizim kanunumuzda akvaryumlu meyhanelerde sevgilinin kömür karası gözlerine şiir yazmak yok. Biz çoktan erittik ÜLKÜ denen nazlı gelinin duvağında sülün gibi kızların göz bebeğini Ayşem.. diyerek bu özelliğinin altını çizmiştir.


Sanatçımızın Çıkarmış Olduğu Albümler
Ayşem
Pusu
Zaman Gelsin söylerim
Bizden Yana
Bu Hesap Sorulacak
Ağıt

Aşık Sefai APO DENEN KÖPEK BU HESAP SORULACAK



11 yorum:

  1. böyle bir değerli insan bulunmaz sefai hocaya can feda erzincan kemahlı mesut çakmak

    YanıtlaSil
  2. böyle deyerli ve milliyetçi TÜRK aşığı insanlarımıza saghipçıkmalıyız. böyle hocalarımıza ihtiyacımızvar..

    YanıtlaSil
  3. Cok degerli blr şahsiyet ... Trabzon - çaykara

    YanıtlaSil
  4. ALLAH böyle güzel insanlarin sayisini arttirsin.

    YanıtlaSil
  5. sefai ozanımız tam yunus emre neslinden dedem korkut silsilesinden ulu bir çınardır. benlikten sıyrılmış büyük bir ozan hak aşığı mevla diyenlerden. allah yolunu açık bahtını ak etsin.

    YanıtlaSil
  6. Allah bunun gibi ülkücüleri vatanımızdan eksik bırakmasın

    YanıtlaSil
  7. hesabı soracağız fakat bizi bıraksalar bize allaha emanet olun ülküdaşlarım ozanımızıda allah başımızdan eksik etmesin gümüşhane şiran özden kara

    YanıtlaSil
  8. sevgili ozanım; okumuş olduğun Ayşem şiiri dünya döndükçe TÜRK düşmanlarının kalbine hançer gibi saplansın. Ve onları Allah islah etsin.! Allah bu yolda tüm vatanseverlerin yar ve yardımıcısı olsun.

    BİLAL ÇETİN

    YanıtlaSil
  9. Allah böyle değerli bir hocamızı başımïzdan eksik etmesin türk milletinin değerini bilen bizler bu vatan için her şeyi yapmaya hazırız allah türkü korusun ve yüceltsin

    YanıtlaSil
  10. yanliz kurt60bereketli ALLAH Vatanimiz vedinimiz icin mücadele eden yigitlerimiz razi olsun 60yanlizkurt T:B

    YanıtlaSil
  11. unutmayalım ki şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş öksüz bir çocuk gibidir.bizi öksüz bırakmayın...

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.