Başakşehir-Altınşehir'de Felaket


İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken‚ Başakşehir Altınşehir bölgesinde çok sayıda evi su bastı‚ yeni yapılan yollar ve kaldırımlar çöktü.

Dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış‚ İstanbullulara zor anlar yaşattı. Sağanak yağış nedeniyle birçok yerde evler sular altında kaldı. Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nde ise sağanak yağış nedeniyle yeni yapılan yollar ve kaldırımlar çöktü. Alt yapının büyük oranda zarar gördüğü bölgede‚ birçok sokak araç trafiğine kapandı. Sağanak yağış nedeniyle biriken sel suları evlere dolarken‚ yağmur ve su baskınları vatandaşları isyan ettirdi.

Evlerini su basan vatandaşlar‚ kendi imkanları ile suyu boşaltmaya çalıştı. Reşat Çetiner isimli bir mahalle sakini‚ sabah uyurken büyük bir gürültü ile evlerinin duvarının yıkıldığını ve içeri su dolduğunu söyledi. Çocuklarının içeride mahsur kaldığını anlatan Çetiner‚ komşularının yardıma geldiğini ve çocukları kurtardıklarını belirtti.

Annesi Behiç Çetiner ise sabah kalktığında su baskını ile karşılaştığını ifade ederek‚ "Komşuların yardımı ile çocuklarımızı kurtardık. İki oğlum burada oturuyor. Durumumuz çok kötü. Çoluk çocuk sokakta kaldık. Nerede yatacağız bilmiyorum" dedi.

Öte yandan‚ sağanak yağış aralıklarla etkisini sürdürürken‚ yetkililer vatandaşları su baskınlarına karşı uyarıyor.

1 yorum:

  1. altınşehir berbat bi yer elimde imkanım olsa bir dakika durmam

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.