3 ermeni Azerbaycan'a teslim oldu








Ermenistan-Azerbaycan cephe hattını geçen üç Ermeni askeri Azerbaycan'a sığındı. Rehin askerlerin sözleri Ermenistan gerçeğini gözler önüne serdi.




Azerbaycan basınında yer alan haberlerde, bugün sabah saatlerinde üç Ermeni askerinin Azerbaycan'ın Hocavend bölgesi Kuropatkina köyü yönünden sınırı geçtikleri bildirildi. Ermeni askerlerin gönüllü olarak Azeri tarafına teslim oldukları ve ilk önce sivil vatandaşlar tarafında gözaltına alındığı belirtildi.
Azerbaycan Esir Düşmüş İnsanla ile ilgili Devlet Komisyonu, Ermeni askerlerin sığınması ile ilgili olayı doğruladı. Komisyon sözcüsü Şahin Sailov, Ermeni askerlerin askeri üniformada olduğu ve ilk önce köylüler tarafında esir alınarak, daha sonra askerlere teslim edildiğini ifade etti. Sailov, Ermeni askerlerin isimlerini açıklamazken, konu ile ilgili araştırma başlatıldığını kaydetti.
Azerbaycan Savunma bakanlığı ise olay ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.



ERMENİ ASKERLER: "ORDUDA YİYECEK EKMEĞİMİZ, GİYECEK AYAKKABIMIZ YOK"





Ermeni askerleri bulan köylüler onların aç ve hava sıcaklığını çok soğuk olmasına rağmen yazlık ayakkabılar ile bulduklarını ifade ettiler.
Ermeni askerleri bulan Perviz Aliyev, "Gece saat bir civarı bahçedeki seslere uyandık. Kapımızda askeri üniformada üç kişi bulduk. Onların Ermeni olduğunu anlayınca kaçmak istediler ama onları yakaladık. Üstlerini aradık ve eve aldık. Annem Ermenice dildiği için konuşarak, onlara dokunmayacağımızı anlattı." dedi.
Köyde sınırı geçen Ermeni askeri bulduklarını Azeri yetkililere haber verdiklerini anlatan Aliyev, Ermeni askerlerinin anlattıklarını şöyle özetledi: "Bize Ermenistan ordusundaki zor durumu anlattılar. Kimsenin ordu ile ilgilenmediğini, askerlerin çoğunu giyinecek ayakkabı ve yiyecek ekmek bulamadığını ifade ettiler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.