BATI TRAKYA TÜRKLERİ TEPKİLİ


Batı Trakya Türklerinden, Milli Direnişin 21. yıldönümünde "Etnik ve dini kimliğimizle var olmaya devam edeceğiz" mesajı geldi. Batı Trakya Türklerinin, 29 Ocak 1988 günü, Yunanistan Yüksek Mahkemesi'nin...
"Batı Trakya'da Türk yoktur" gerekçesiyle verdiği karara karşı, çeşitli engellemelere rağmen binlerce Batı Trakyalının Gümülcine'ye yürümesi "Milli Direniş günü" olarak ilan edildi. 2 yıl sonraki yıldönümünde Gümülcine kentinde Türkleri hedef alan saldırılarsa kınandı.
Milli Direniş'in 21. yıldönümünde, İstanbul'daki Batı Trakya Türkleri, Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'nun da katıldığı konferans düzenledi.
Konferansta Batı Trakya Türklerinin, milli kimlik mücadelelerini sürdürmekte kararlı oldukları bir kez daha vurguladı.
Yusuf Halaçoğlu da "6-7 Eylül ile ilgili Türkiye'de film yapılıyor. Yunanistan'da ise Batı Trakya Türklerini 29 Ocak'ta yaşadıkları oradaki aydınlar tarafından görülmüyor" dedi.
Halaçoğlu, şöyle konuştu:"Türklere karşı uygulanan acı sonuçları kimse dikkate almıyor. Yunanistanda ne olmuş insanların dükkanları evleri yağmalanmış. Diyelim ki 6,7 Eylül olayları nasıl kötü bir olay ise 29 Ocak ve ondan sonraki meydana gelen olaylarda bunun bir karşılığı aynıydı. Yunanistan'da zannediyorum aydın yok. 29 Ocak'dan bahseden bir kişi görmüyorum. Demek ki Yunanistan aydın yetiştirememiş."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.