TURAN (TÜRK BİRLİGİ) 2017


TurkBirDev2017
Yükleyen independent46

2 yorum:

  1. Geç kalınmadan ve hatta mümkünse TÜRKBİRDEV'e bir an önce yapılmalıdır ve şu avrupa sevdasından ve masallarından derhal dönülmeli kendi birliğimizi kurmalıyız.

    Ercan GÜRAL.

    YanıtlaSil
  2. Turanya
    Dünya da ülkelerin sınırları küreselleşmeyle beraber farklı şekillere girerken Türk Milletinin Vatan dediği ve içinde yaşattığı değerler bütününün bir adı olması gerekiyor, aslında bu var adı çarpıtılmış olsada Turanya dır. Türkler tarih boyunca kendinin olan kendi için varolan toprakları aramışlardır, fethetmek gibi görünsede aslında başkalarının esiri olmuş toprakların hakimiyetinin sağlanmasıdır.
    Renkli mizacı, büyük duyguları, inancı ve çeşitli biçimlerde yaşam tarzı olan bir milletin toprakları ne soğuk ülkeler ne de çöldür, ne de dünya üzerinde etkisiz bir toprak parçasıdır. Böyle milletleri kendi istemese bile Yaratan doğru topraklara onları yönlendirir, bu milletlerde özlerini, öz benliklerini, içlerinde yaşattıkları vatanlarını bulmuş olur.

    VATAN NE TÜRKİYEDİR TÜRKLERE, NE TÜRKİSTAN
    VATAN, BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR: TURAN

    Turancılık yalnız Türk ırkını esas almışken böyle bişeyin saçmalığı ve uygulanmazlığı azıcık aklı olan biri için nettir. Ziya Gökalpin güzel dizelerindeki düşüncesindeki de ideal ülkemizi yansıtmaktadır. Bu sebeple aslında Türklerin idealini yaşattığı ideal bir dünyanın, ülkenin adının olması lazım, ama bu Türk ırkı diye çinli gibi tekdüze bir genetik yapıda herkesin karınca gibi aynı olduğu saçma hayalleri de hayal ve düşünce kapasitesi gelişmemiş ırksal yapıdakilere borçluyuz, herhalde bundan daha iyi laf çakılamaz bu türlere.

    Dünyanın heryerinde çok gelişmiş ırklar var, önemli olan insanı insan yapan beyni ve beyin göçünü ülkemize doğru çekmektir. Farklı milletlerin, ırkların en güzel, en başarılı olanlarını Turanya adındaki vatanda birleştirmek olabilir. Aynen amerikadaki gibi burdakilerde ingiliz fransız değil türk değil Turan olur yani turanyalı. Okunuşu güzel bir isme taktım kafayı turanya dan başka bulamadım.

    Şimdi ideolojiyi dolduralım:
    Turanya demek iyilik, güzellik, insan demek, güzel ülke demek, demokrasi ve cumhuriyetle yönetilen milli egemenlik ruhunun yükseldiği bir ülkedir. Boşlukları doldurun ki ideolojik olarak ortaya çıkabilsin. Şimdide şöyle göze güzel görünen hoş iki harita çizelim: bakalım beyenen çıkacak mı, kimsenin blogu okduğu yok ya neyse ...

    veya

    İkiside güzel haritaların, ikincisi dövme olarak kola yapılabilir, birkaç seferde alabiliriz gibime geliyor, hem böylesi yükselen bir arap , ortadoğu ve aydın olmayan müslüman coğrafyasında etki alanı genişlemiş gelişmiş ülkelerle daha sağlam ilişkiler kurabilecek ve dağınık olarak işe yaramayan yerlerin bir işe yarayabileceği aşamaya gelinebilir, düşününce böylesi avrupalı içinde iyi olacak, tehlikeyi savacak dostluğu pekiştirecek medeni bir ruha sahip Türk insanının ülkeside daha anlamlı genişlikte ve etki alanında olmalı. Böyle bir düşünce amerikanın bile işine gelir..

    YanıtlaSil

Not:Eğer bu bloğa üyeliğiniz yoksa,aşağıda yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.